Региона

Под егидата на кмета обсъждат утре бъдещето на Детско-юношеската школа на „Берое“

Помагали сме на всеки собственик на емблемата на Стара Загора, преговаряме сега с бетинг компания да стане генерален спонсор на клуба, обяви Живко Тодоров

Кметът Живко Тодоров ще е патрон на работна среща, която да потърси конструктивен изход от напрежението, породено от проблемите на Детско-юношеската школа на ПФК „Берое“. Тази среща ще се състои утре, 3 юли 2024 г., в Община Стара Загора. През последните дни гневът на родителите ескалира заради напускането на няколко треньори. Снощи те поканиха на среща Живко Тодоров, за да изложат исканията си. На емоционалния разговор присъства и президентът на „Берое“ Ернан Банато.

„Никога като кмет не съм поискал да се намесвам спортно-технически в клуба, по отношение на това кой да е треньор и кой да е собственик. Гледали сме да помагаме на всеки собственик, без значение кой е той“, отбеляза градоначалникът. И припомни, че Община Стара Загора в момента поема цялата издръжка на терена, консумативи и разходи, свързани със спортната база. Днес по обед Живко Тодоров се е срещнал със собственика на „Берое“ и е поискал от него уверение, че Детско-юношеската школа ще продължи да функционира, треньорите ще получават възнагражденията си редовно и го е попитал какви ангажименти ще поеме към емблемата на Стара Загора.

Живко Тодоров оповести, че по негова инициатива предстои среща с една от така наречените бетинг компании, за да се намери генерален спонсор на клуба и да влизат някакви средства в него. „Надявам се тази среща да е ползотворна! Другото, което сме направили – намерили сме определени спонсори, които и до момента са помагали на футболния клуб“, съобщи още градоначалникът на Стара Загора.

Мирослав Радев, треньор на вратарите в Детско-юношеската школа, дефинира като основен проблем напускането на талантливи деца, които отиват в други отбори, защото не им се предлагат договори, а на тяхно място се предпочитат чужденци. „От 4 месеца не съм получавал заплата, но съм тук, защото обичам „Берое“! Проблемът е, че лъжем децата, не им се дава шанс да останат“, каза пред емоционалното множество Мирослав Радев.

В отговор Ернан Банато призна, че заплатите са закъснели и като причина посочи оттеглянето на генералния спонсор по средата на сезона, което е предизвикало затруднения. Собственикът увери присъстващите, че го е грижа за децата в Стара Загора и е възможно всички те да тренират в „Берое“, без да плащат такси. Готов е да разговаря с напусналите треньори и да ги прикани да се върнат обратно.

Желанието на родителите е финансирането на школата да се отдели от г-н Банато, те изразиха силен скептицизъм към обещанията му. Пред кмета те заявиха, че за малко повече от година от собственика не е бил закупен и един потник или мрежа за врата.

Докато няма решение, което нас да ни устройва, децата няма да започнат тренировки, твърдо заявиха разгневените родители.

Срещата, на която присъстваха близо 300 души, завърши с приемане на предложението на кмета разговорът, вече в конструктивен тон, да продължи утре сутринта в Община Стара Загора. От родителите ще се излъчат 11 представители, по един за всеки от наборите деца, ще дойдат и треньори, като на срещата ще се проучи как може юридически да се оформят мерките за по-добро бъдеще на школата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest