ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ОУ „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“ най-добри в състезание за защите при извънредни ситуации

Общинския етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

То беше организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово в партньорство с Дирекция „Образование и социални дейности“ на община Габрово и Областен съвет на Български червен кръст.

Целта на състезанието е чрез игри да се проверят придобитите знания, умения и навици за защита на учениците в извънредни ситуации.

Участваха ученици от шести и седми клас на: ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Въпреки усложнената обстановка в страната, свързана с разпространението на COVID-19 и провеждане на учебните занятия в електронна среда, децата показаха много добри знания и умения.

Първото място беше спечелено от учениците на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово. На второ място се класира отборът на ОУ „Неофит Рилски“, а трети станаха представителите на СУ „Отец Паисий“.

Класираните отбори получиха награди, а всички отбори – грамоти. 

Pin It on Pinterest