Региона

Pink Pelican

Представяме Ви един от участниците в първото издание на FermoArt – фермерски и арт пазар в град Силистра. 

 Pink Pelican 

Розов Пеликан е първият производител на вино със занаятчийски (крафт) подход в град Силистра, който доказва, че за любовта към виното няма граници. Въпреки, че нямат производствена сграда, а само собствени лозови масиви, братя Боеви създават иновационния за Североизточна България бранд Pink Pelican. Вдъхновени от единствения по рода си, защитен от UNESCO биосферен резерват „Сребърна”, те решават първата им лимитирана серия крафт вина да носи именно неговото име.

„Пеликанът“ създава лимитирани серии занаятчийски вина от характерните за Североизточна България и Дунавската равнина сортове, като някои от интересните купажи с български сортове са единствените по рода си в света. От началото на 2024 г. проектът „сви гнездо” в реновираната сграда на най-старата фамилна изба в Добруджа- винарска изба Кайнарджа. Това партньорство дава възможност на всички вино любители да се докоснат едновременно до два винени свята, като поводите за това ще бъдат организирани винени обиколки и дегустации. 

Ако пътят ви не стигне до далечния север, посланието на братя Боеви към винената публика е: „Ако искаш да се срещнем, просто отпий! Ние сме тук, на брега на Дунав и те очакваме!” 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest