ПГМТ „Владимир Комаров“ – Силистра изпрати своите абитуренти

Скъпи ученици, уважаеми учители, родители, гости,
Отново е май! Най- красивият, най- пъстрият и най- мечтаният месец от всички зрелостници, събрал най- българските свети празници- на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.
Днескашният ден- 12 май, 2022г. слага край на 5- годишното Ви обучение в училище и чрез Вашите постижения за кой ли път доказва, че трудът на Вашите учители си струва. Много често той е незабележим, но дава знание, умело формира професионални умения и деликатно повлиява Вашето личностно израстване. В днескашния тържествен ден, ние, Вашите учители, се радваме заедно с Вас и аплодираме Вашите успехи. Гордост за гимназията са:
Антоан Атанасов, 12. А клас
Радослав Василев, 12. А клас
Николай Стоянов, 12. А клас
Ростислав Иванов- 12. Б клас
Евгени Гълчавов- 12.Б клас
Жулин Самет- 12. Б клас
Същото се отнася и за отбора по футбол към ПГМТ „Вл. Комаров“, гр. Силистра, спечелил първо място на Общински турнир по футбол на 13.04.2022 г.
Да, 12 май, 2022г. е краят, но и същевременно е началото на нов вълнуващ период от Вашия живот. Сега започва Вашето време, скъпи зрелостници, време да правите своите планове, да мечтаете, и то да мечтаете непрестанно, да следвате целите си упорито. Времето наистина е безплатно, но то е безценно. Не можеш да го притежаваш, но можеш да го използваш. Не можеш да го пазиш, но можеш да му се отдадеш. И когато отмине – не можеш никога да го върнеш. Знаем го всички, които сме минали по този път, житейския път. За Вас житейският път е нов и неизвестен. Не се плашете. Няма добри и лоши пътища, но има безцелни и изпълнени със смисъл. Водени от сърцето, изпълнете Вашите пътища със смисъл и тогава, подобно на учителите, ще разберете, че и Вашият труд си е струвал. А това е радост и ценност! Животът сам по себе си е чудо и всяка една секунда е подарък за нас!
Достигнете своя връх- високият и така желаният! Превърнете мечтите си в реалност! Тръгнете с усмивка напред, към бъдещето, където запазено място имат само най-смелите. Бъдете смели и вярвайте в чудесата! Да бъдеш творец на собствения си живот е чудо, което няма цена! Вие заслужавате това чудо!
На добър час, скъпи зрелостници!
ТАТЯНА КИНДЖАКОВА
Директор на ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра

Pin It on Pinterest