Региона

Пенчо Милков отличи Кукления театър в Русе за спечелените ИКАР-и

Кметът Пенчо Милков се срещна с екипа на Държавен куклен театър – Русе, който преди дни спечели две награди ИКАР на националната церемония по връчване на театралните отличия за спектакъла си „Ясен и Омая“.

„Имам честа да ви поздравя за поредните награди, които спечелихте с таланта си не само за вас като колектив, но и за всички нас – русенци. Отличието от името на община Русе е признание за това, което вършите за културния живот на родния ни град“, каза Пенчо Милков.

В знак на признателност кметът удостои директора на Държавен куклен театър – Русе Теменуга Хараланова с плакет на Община Русе.

Театралите увериха, че ще продължават да влагат ентусиазъм и енергия в създаването на интересни за публиката представления.

Русенската постановка „Ясен и Омая“, създадена по мотиви от приказката „Неродена мома“, получи наградата на публиката на юбилейното 50-о издание на наградите “ИКАР” в Народния театър „Иван Вазов“ се проведе, а Наталия Гочева беше отличена за сценография в категория „Постижение в кукленото изкуство“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest