Първолаците в Община Ловеч с подарък-книжка, а всички до четвърти клас – със светлоотразители

Децата от първи клас в Община Ловеч  ще получат  на 15 септември подарък-книжка, а  всички до четвърти клас – светлоотразители с човечето Вомосус, подарък от фирмата VOSS Automotive.

По традиция първокласници получават всяка година различна специална книжка, подарък от общинското ръководство. Тази година това е „Родолюбив буквар“, който представя с картини и текст важни събития и личности от българската история.

Подаръкът е с лично послание от кмета Корнелия Маринова, която собственоръчно подписа всички екземпляри.

„От книжката ще научите, че на буква А отговаря известното стихотворение „Аз съм българче…“  Научете го докрай и то ще Ви съпътства и дава сили през целия живот. На буква Г ще се запознаете с герба на България. За да бъдете горди. А след като стигнете до буква Л, като Ловеч, завинаги ще я свързвате с Левски, чийто най-голям паметник е в нашия град, защото той го е избрал за революционна столица на България. С тази азбука на родолюбието отправям най-сърдечните си пожелания към всички Вас в началото на новата учебна 2020/2021 година. Тя наистина е необичайна със своите санитарни мерки, но това няма да попречи да е интересна и плодотворна, защото ще Ви донесе нови знания, радост, приятелства и открития“, се казва в посланието на кмета.

Светлоотразителите пък са с надпис „Аз ще бъда внимателен! Бъди и ти!“ На обратната им страна  има упътване: „От вкъщи до училището и обратно трябва да се движиш безопасно! На раницата своя ти сложи  Вомосус – светлоотразител да блести!

Общо  записаните първолаци към 1 септември  са 244, като са сформирани 14.5 + 1 паралелки.

За втора година отваря врати Частното православно училище „Св. Седмочисленици“ в Ловеч, в което има осем първолаци и седем във втори клас, чийто брой е прибавен към числото по-горе. В частното училище има и подготвителна група от шест деца.

Pin It on Pinterest