Региона

Първите доброволци от новата инициатива на Община Ямбол „Зелен патрул“ получиха своите удостоверения

На 29 юни беше поставено началото на новата доброволческа инициатива на Oбщина Ямбол „Зелен патрул“, като първите 10 доброволци получиха своите удостоверения.

Инициативата е насочена към обществен контрол на нерегламентираното замърсяване и реда в града чрез активното участие на местните жители.

„Всички искаме да живеем в по-чист и подреден град. За съжаление, понякога се налага да се напомня, че има основни правила, ако искаме това да се случи. Това е причината Община Ямбол да започне и тази инициатива. Дали тя ще бъде успешна, зависи от всички нас. Жителите на всеки квартал избират със своите действия или бездействия как ще живеят в него и как ще изглежда той.“,  коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански и благодари на доброволците за подкрепата, която ще окажат.

Зелените патрули ще изпълняват редица отговорности, включително следене за нарушители, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места, сигнализиране за нерегламентирани сметища и вандалски актове. След документиране на инцидентите, те ще информират отговорните лица в Общината, които ще предприемат необходимите мерки.

Доброволците идват от различни части на града и ще работят предимно в своите собствени квартали. Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да се обади на телефон 0895599812, за да получи допълнителна информация.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest