Първи онлайн фестивал по шахмат “Златна пешка”

ЦЕЛ И ЗАДАЧИ: създаване и укрепване на контактите и отборния дух сред учениците в София, даване възможност за лична изява на най-добрите в тази древна, мъдра и благородна игра.
ПРАВО НА УЧАСТИЕ: всички ученици на територията на Столична община, дали своевременна заявка на info@chess-bg.org и регистрирали се на сайта www.lichess.org в групата https://lichess.org/team/sofiafest до 28 октомври 2021 г.
За записване се изискват три имена, клас и училище, телефон за връзка и username в www.lichess.org. Записването става само на мейл – info@chess-bg.org след регистрацията в групата https://lichess.org/team/sofiafest
Предвиждат се ТРИ ТУРНИРА в групи: 1. – 4. клас, 5. – 7. клас, 8. – 12. клас.
Състезанието ще се проведе в ТРИ ЕТАПА.
МЯСТО: онлайн със съдействието на една от водещите световни платформи за онлайн игра на шахмат – www.lichess.org

І. ТЕХНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ + ЛЕКЦИЯ & БЕСЕДА с легендарен български гросмайстор.
Демо как да работим на платформата www.lichess.org

Дата и час на провеждане:
– За 8. – 12. клас от 10:00 ч. на 31.10.2021 г.
– За 1. – 4. клас от 10:00 ч. на 01.11.2021 г.
– За 5. – 7. клас от 14:00 ч. на 01.11.2021 г.

Линк със Zoom координати на срещата ще получат всички регистрирани по мейл, както и във форума на https://lichess.org/team/sofiafest

ІІ. ТУРНИР по система Арена в рамките на 120 минути за всяка от възрастовите групи. Провежда се веднага след Техническата конференция и лекцията за съответната група ученици.

ІІІ. ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИЗЬОРИТЕ (04.11.2021 г., като приключи проверката за честна игра/античийтинг) и НАГРАЖДАВАНЕ в СТОЛИЧНА ОБЩИНА на 05.11.2021 г.

КОНТРОЛА ЗА ИГРА: 10 минути на всеки състезател до завършване на партията.

СЪДИЙСТВО: Контестации за неспортсменска игра ще се приемат по всяко време на игра и до 120 минути след края турнира. Контестациите могат да бъдат изпращани в чата на групата или по мейл – info@chess-bg.orgРешенията на съдийския състав са окончателни, като от екипа може да се търси и съдействие от сайта – домакин при изяснаване на спорни казуси. Приканваме всички състезатели и техните близки да се придържат към правилата за fair play! Главен съдия: Симеон Стоичков – съдия републиканска категория от 2001 г., неизменен главен съдия и съорганизатор на турнирите „Златна пешка“ през периода 2007 – 2019 г.

ПУБЛИКА: Турнирът ще бъде открит за гледане за участниците – в платформата и партиите ще се излъчват свободно онлайн в Интернет.

КЛАСИРАНЕ: Класирането ще се извършва автоматично според броя набрани точки по време на игра на платформата www.lichess.org. То може да бъде променено след проверка за честна игра! Решенията на съдийския състав са окончателни и със записването си в турнира участниците приемат този регламент! Организаторите на турнирите не носят отговорност при евентуални проблеми с интерент – връзката на когото и да било от участниците!

НАГРАДИ: Предвидени са награди от СТОЛИЧНА ОБЩИНА – статуетки и предметни награди за индивидуалните призьори, плакети за отборната надпревара.

Забележка: при проблеми с електронната поща за регистрация – info@chess-bg.org, алтернативен мейл: simeon.stoichkov@gmail.com

Pin It on Pinterest