„Овча купел“ избира герб на района

Район „Овча купел“ на Столична община организира публичен конкурс за изработка на официален герб, който да се използва като символ както на историята и традициите, така и на развитието на района и на общността, която хората, живеещи тук споделят.

Конкурсът беше обявен на 14 септември и до крайния срок бяха подадени 18 предложения.

На 30 септември комисия, състояща се от кмета на района Ангел Стефанов, представители на районната администрация и специалисти по комуникация, реклама и семиотика от Нов Български Университет избра 5 предложения, които са предложени за гласуване на гражданите.

До 9 октомври район „Овча купел“ обяви онлайн гласуване на избраните 5 предложения. 

Всеки може да подкрепи своя фаворит на следния линк: http://bit.ly/КОНКУРС-ЗА-ГЕРБ

Финалният избор на трите най-добри проекта, които ще бъдат наградени, ще бъде направен от комисията след анализ на резултатите от гласуването. Победителите ще получат следните награди:

Първо място – идеен проект, който ще бъде използван за основа на герб на район „Овча купел“ – 700 лева

Второ място – 400 лева

Трето място – 350 лева

Вече повече от 1 век „Овча купел“ расте и се развива и постепенно придобива облик на едно от най-предпочитаните места за живеене в София. От малък квартал в покрайнините, днес „Овча купел“ е в топ 3 на най-бързо нарастващите по брой на население райони в София. „Овча купел“ е различна и разнолика. Тя не е типичния хомогенен жилищен квартал в милионен град. В „Овча купел“ се срещат спокойствието и тишината на някогашни вилни зони с динамиката и комуникативността на големия жилищен комплекс. Много хора са привлечени от близостта с природата в зоните с ниско застрояване. Районът е предпочитан и от млади семейства и студенти. Всички съжителстват успешно със стари родове, които живеят тук от поколения.

Време е тази общност да има свой символ, който да отразява палитрата на ценностите ѝ.

Pin It on Pinterest