Отворени телефонни линии в Деня на българската община

В празничния 12 октомври заместник-кметовете и секретарят на Община Видин отговаряха на въпроси на граждани от 10.00 часа до 12.00 часа.

Инициативата даде възможност на хората да споделят с ръководния екип проблеми и изкажат мнения за развитието на Общината.

Мирон Иванов от ж.к. „Баба Тонка“ в град Видин пръв се свърза с Борислава Борисова – заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика и изпълняващ длъжността кмет в момента. Той съобщи за проблемен пътен участък в близост до комплекса, под надлеза, който се наводнява, затруднява преминаването и този въпрос не е решен от много години.

Жителите на Общината коментираха в телефонните разговори теми, свързани с паркирането на автомобили на главни улици в общинския център и създаването на предпоставки за пътно-транспортни произшествия; с вандалски прояви от външни лица в дворовете на детски градини и конкретно в ДГ „Синчец“ през вечерните часове; с нарушаване на обществения ред в жилищни квартали от хора, които се събират в беседките, изградени пред блоковете; с разполагането на контейнери за битови отпадъци; с текущи ремонтни дейности и благоустрояване в населените места и др. В същото време част от гражданите изразиха добрите си впечатления от факта, че през последните месеци Видин е по-чист и подреден.

Всички поставени днес въпроси ще се обсъдят с кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и ще се набележат мерки за решаване на проблемите.

По повод празника, служители почерпиха с бонбони гражданите, които посетиха административната сграда на пл. „Бдинци“ и им подариха рекламни химикалки с герба на Общината.

По официални данни на Националния статистически институт към 31.12.2019 г. Община Видин наброява 52 554 души. Населените места на територията й са 33 (без общинския център): град Дунавци и 32 села. Кметовете са 12, а кметските наместници – 21.

Pin It on Pinterest