Региона

Отварят „Дом на розата“ в Мадрид

В Хотел „Хилтън“ в София , се проведе „Испанска вечер“.

Акцентът ѝ беше отбелязването на връзките на България и Испания в областта на туризма и представянето на Долината на розите и розата, като символ на страната.
Събитието е организирано от най-големия испански туроператор, който води испански туристи в България- Buland Consulting. Компанията оказа честта на Галина Стоянова да бъде специален гост и да представи постигнатото от Община Казанлък в областта на туризма и налагането на Казанлък на световната туристическа карта. Заедно с нея беше и символичната господарка на Долината на розите- новоизбраната Царица Роза 2024 година Неделина Неделчева. На събитието присъстваха и народният представител Илиана Жекова, председателят на общински съвет Кязанлък Николай Златанов и общинския съветник Джамал Папарланов.
„През 17 век роза дамасцена пристига на Балканите и се заселва в нашите земи,където намира добра почва, добро време и много любов. Оттогава до днес Долината на розите с център Казанлък отглежда, пази и се радва на царица роза. От 18 век нашите предци започват да създават българското течно злато на България- най-доброто и качествено розово масло, което постига най-високите отличия на изложенията по целия свят“ сподели в речта си Галина Стоянова.
Вълнуваща новина, която е повод за гордост на цяла България е, че Buland Consulting, съвместно с Община Казанлък, това лято ще отвори първия „Дом на розата“ в Мадрид.
Официален гост на събитието беше световноизвестната испанска дизайнерка Агата Руис де ла Прада, която е с ранг маркиза. Световният посланик на иберийския хамон Флоренсио Санчидриан представи испанска гастрономия и традиции. Присъстваха и представители на дипломатическия корпус,бизнеса и медиите от двете държави.
През годините община Казанлък приоритетно работи, освен за своите граждани и за привличането на чужди такива като туристи в Казанлък, но и превръщането му в притегателна туристическа дестинация, имаща условията да отвори света за себе си и качествата светът да бъде отворен за нея.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest