Отличиха победителите в „Ботевска работилница 2019“

Елица Иванова от 9 клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е носител на голямата награда на кмета на Община Враца от четвъртото издание на пленерния конкурс „Ботевска работилница 2019“.

Талантливата художничка бе отличена с приза на официална церемония, провела се в Синята зала на Младежкия дом.

Културната проява е част от програмата на „Ботеви дни 2019“ и се организира от Община Враца, Ботевски организационен комитет и СУ „Христо Ботев“.

В четвъртото издание на Ботевската работилница, което стартира на 14 май,  се включиха 110 възпитаници от 9 училища от Враца, Козлодуй Мизия и село Зверино. Младите художници твориха в два раздела: графика и живопис, а също така можеха да работят и по плакат, върху тема, зададена от организаторите. 

 „Ботевска работилница“ е конкурс с няколко направления и дейности, които дават възможност за изява на децата в областта на изобразителното изкуство, провокира техния интерес към поета – революционер, неговия подвиг и подвига на неговата чета.

Жури в състав: Красимир Ангелов – председател на Постоянната комисия по култура в Общински съвет и Милен Василев – скулптор и председател на Представителството на СБХ във Враца определи победителите в различните категории.

Pin It on Pinterest