Откриха X-тия турнир по вдигане не тежести – Купа „Русе“

Буквално преди минути беше даден старта на X-тия турнир по вдигане не тежести – Купа „Русе“.

В него участие ще вземат около 70 младежи от 8 клуба в девет български града. Сред официалните лица на събитието беше и заместник областният управител на Русе Синан Хебибов. Той поздрави участниците, като им пожела здравето и късметът да са винаги с тях. „Вие сте сред спортните звезди на България, вие сте тези, които многократно са ни карали и продължават да ни карат да се чувстваме горди! Вашите успехи ни обединяват и забравяме за разделителните линии помежду си!“, каза още той.

Заместник областният управител благодари на председателя на Тежкоатлетическия спортен клуб доц. д-р Кирил Панайотов, отбелязвайки, че именно той е човекът, който е вдъхнал нови сили и е успял да съживи този спорт в града. „Не спирайте да подпомагате спорта в Русе! За мен развитието и утвърждаването на спорта сред младите е от съществено значение за тяхното здраве и възпитание! Вярвам, че той е сред начините за водене на един наистина балансиран и пълноценен живот!“, допълни още Хебибов. Заместник областният управител бе категоричен в подкрепата си към подобен род начинания.

В залата днес присъстваха и двама от европейските шампиони на клуба. Става дума за Ангел Русев и Надежда Нгуен. Същевременно пък Стилян Гроздев е на лагер в Асеновград. Сред гостите бяха още новият президент на националната федерацията Ариф Маджид, както и заместник-кметът по хуманитарни дейности на община Русе Енчо Енчев, който също отбеляза, че спортът в Русе трябва да продължи да се развива, а русенци трябва да бъдат горди с постиженията на местните спортисти.

Имената на победителите се очаква да станат ясни в по-късните следобедни часове.

Pin It on Pinterest