Откриха спортен клуб по художествена гимнастика във Видин

Областният управител Албена Георгиева и заместник областният управител Лъчезар Попиванов присъстваха на концерт-представяне на новооткрития спортен клуб по художествена гимнастика „Вида-Видин“

. Събитието се проведе в зала „Славейков“ на СУ „Петко Рачов Славейков“. На него присъстваха още заместник кметът на Видин Цветан Асенов, началникът на Регионално управление на образованието – Видин Веселка Асенова, председателят на клуба Стефан Цветков, родители, учители, гости.

С приветствие се обърна областният управител Албена Георгиева, като поздрави Стефан Цветков и всички родители, които са инициирали откриването на клуб „Вида-Видин“. „Художествената гимнастика е спорт, който ни кара да се гордеем с постиженията на нашите състезатели. Сигурна съм, че и нашите млади момичета от Видин, ще постигнат големи успехи и ще прославят нашия регион“, каза областният управител.

Председателят на клуб „Вида-Видин“ Стефан Цветков благодари на областния управител Албена Георгиева и на кмета на Видин инж. Огнян Ценков за указаното съдействие и получената подкрепа за тази негова инициатива. Цветков изказа лична благодарност и към заместник областния управител Лъчезар Попиванов, като отбеляза, че Попиванов лично е присъствал на срещите във връзка с учредяването на клуба.

Спортният клуб по художествена гимнастика „Вида-Видин“ е учреден на 25.03.2019 г. , а края на месец май на Общо събрание на Българската федерация по художествена гимнастика е официално приет като член на федерацията. Треньор на децата е г-жа Анка Флорова, учител по физическо възпитание и спорт в СУ „Петко Рачов Славейков“.

В клуба по художествена гимнастика до момента членуват тридесет деца от областта. На днешния концерт-представяне те представиха програма от красиви съчетания. Всички деца получиха грамоти и медали за участие в представянето на спортен клуб по художествена гимнастика „Вида-Видин“.

Pin It on Pinterest