Региона

Откриха новата учебна година в Благоевград!

Кметът Илко Стоянов: 15 септември е празник на знанието!Образованието отваря врати към целия свят

Кметът Илко Стоянов откри новата учебна 2023/2024 г. в Благоевград. Той беше специален гост в V СУ „Георги Измирлиев“ и в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

„15 септември е един от най-хубавите празници, защото образованието отваря врати към целия свят. Училището създава приятелства, които ще запомните за цял живот. Пожелавам ви да постигнете големи успехи, а ние да се гордеем с вас! „На добър час, бъдете здрави!“, каза кметът Стоянов в част от приветствието си пред препълнения двор в V СУ „Георги Измирлиев“.

Официалната церемония започна с химните на Р България и ЕС, след което беше представена тържествена програма с песни, танци и стихотворения.

Кметът Стоянов поздрави лично и учителите, учениците и родителите в  СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ за първия учебен ден – Празник на науката и образованието.

По традиция водосвет за здраве и успехи отслужи отец Андон Шавулев.

Най-емоционален и вълнуващ беше 15 септември за първокласниците и техните родители. Кметът Стоянов отдели специално внимание на децата, които за първи път прекрачват класната стая и им пожела да се насладят на този важен ден за тях, когато отварят изцяло нова страница в живота си, а именно на знанието и приятелството.

Всички първокласници на територията на община Благоевград получиха книжки със специално послание от кмета Илко Стоянов.

На тържествената церемония за първия учебен ден присъства и Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград. Празненствата във всички училища бяха уважени от представители на общинска администрация.

Община Благоевград пожелава успешна учебна година!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest