Откриха на Новата академична година на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково

Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева бе гост на официалното откриване на Новата академична година на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Това е юбилейната стотна учебна година за авторитетния български университет, създаден през 1920 година от  проф. Стефан Бобчев- основател и първи ректор на УНСС. 

През зимния семестър на Регионалния център за дистанционно обучение в Хасково ще учат 546 студенти. Първокурсниците са 165. 

„Центърът за дистанционно обучение в Хасково е специален, не заради впечатляващата сграда и прекрасните учебни зали, а заради студенти и преподавателите от УНСС. Защото тук има истински свободен студентски дух, тук хората винаги са готови да защитят позициите си и да отстояват младежките си идеали. А това е най-ценното, което Вие, студентите и преподавателите от УНСС, подарявате на Хасково! Затова днес моето послание към Вас е – учете, бъдете критични и предлагайте решения. Ние от община Хасково сме готови в диалог с Вас да направим града си още по-красив и млад!“, заяви в обръщението си заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. Тя подчерта, че отговорността пред всеки студент е огромна, защото „всеки от Вас е лицето на УНСС- университет със 100 годишна история, писана от стотици именити български учени и от хиляди млади хора“. 

Заместник областният управител на Хасково Митко Петров, кметовете на Кърджали Хасан Азис и на Харманли Мария Киркова, общинският съветник и предприемач Делян Делчев бяха сред официалните гости на церемонията. Ректорът на УНСС проф. Димитров и директорът на Центъра в Хасково проф. Миронова пожелаха успех на студентите и се ангажираха в партньорство с местните власти да развиват Висшето училище в Хасково. 

Pin It on Pinterest