Региона

Откриха академичната година в Икономическия университет Варна

Кметът на Варна Иван Портних присъства на тържественото откриване на новата академична  2023/2024 година в Икономическия университет в града.

Домакин на събитието бе ректорът проф. Евгени Станимиров.

„Днес е вълнуващ ден, особено за онези от Вас, които прекрачват за първи път прага на Икономическия университет, с над 100-годишни традиции в сферата на висшето икономическо образование! Това е авторитет, който трябва да бъде пазен, защото утвърждава Варна като град на знанието. Поздравявам ректора и цялото ръководство за отличните резултати, размаха и новаторството, с които надграждат традициите. Скъпи студенти, бъдете здрави, любопитни и критични – и към себе си, и към света около вас. Продължавайте да учите и след като получите дипломата си от университета“, каза кметът Иван Портних.

„Поздравяваме с добре дошли новоприетите ни студенти и всички ние си пожелаваме да сме здрави, успешни и удовлетворени от всичко, което предстои да се случи. Трябва да работим с младите хора и да им покажем с личен пример, че отворените сетива, мотивацията, развитието на талантите, стратегическото мислене и човечността са базови ценности, каза в словото си проф. Станимиров.

Поздравления към младите хора отправиха още областният управител Андриана Андреева. След гостите бяха евродепутатът Емил Радев, председателят на Националния браншов синдикат Лиляна Вълчева, доктор хонорис кауза на университета Левон Хампарцумян, ректорът на Техническия университет Драгомир Пламенов, председатели на съдебни институции в града, представител на Варненската и Великопреславска митрополия, бивши ректори, преподаватели, студенти и родители. Тази година в университета влизат около 1400 първокурсници, които ще се обучават в 27 специалности.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest