Откриха 243 Традиционен пролетен панаир в Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри 243 Традиционен пролетен панаир.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Станимир Парашкевов, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, народният представител Александра Милчева, общински съветници, ръководители на териториални институции, граждани.

Проявите за откриването на панаира започнаха с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“. От там тръгна и дефиле до изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“, което бе предвождано от Духовия оркестър към Общината и Мажеретен състав – Търговище.

„Традиция на панаира е изградена около необходимостта да бъдем заедно. Заедно бизнесът да открива нови пазари и клиенти, но и заедно да споделим емоциите от най-обичаното и чакано събитие в Търговище. Нека панаирната седмица бъде време за радост, за оптимизъм, за намиране на нови възможности и съмишленици“, заяви пред изложбените зали кметът д-р Димитров.

Над 100 са производителите и търговците, подали заявки за участие в рамките на изложението. Фирмите са от цялата страна. В залите е изложена конфекция, ръчно изработени бижута, вина и други стоки. Официалният партньор на панаира, фирма „Мебел Стил“, пък представя богата гама мека мебел на преференциални цени.

В 19.00 ч. на сцена „Борово око“ започва #МузикаленПаркФест. Концертът в първата от панаирните вечери е посветен на Деня на Европа. Той ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Освен с подкрепата на официалния партньор, концертът се организира и със съдействието на Областния информационен център.

В дните до 15 май изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“ ще работят от 9.00 ч. до 21.00 ч. Работното време на базара с атракциони до стадион „Димитър Бурков“ е от 9.00 ч. до 24.00 ч.

Пълната програма на панаира може да бъде открита в сайта и фейсбук страниците на Община Търговище и Традиционен пролетен панаир Търговище.

Pin It on Pinterest