Региона

Отборът на ПГРЕ „Георги С. Раковски“ спечели наградата за „Най-добра компания в сферата на кръговата икономика“ на форума „Изгряващи звезди“

Отборът на ПГРЕ „Георги С. Раковски“ спечели наградата за „Най-добра компания в сферата на устойчивостта и кръговата икономика“ на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ в неделя в Бургас.

Общо 22 учебни компании се пребориха за титлата „Най-добра учебна компания на България за 2024“ в Експозиционен център „Флора“ по време на събитието, което бе финална част от програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България.

Единственият финалист от Бургас бе отборът на ПГРЕ „Георги С. Раковски“ (PolyCycleHomes) с участници: Ния Обретенова, Ния Славова, Валерия Праматарова и София Сажко от 10 г клас, паралелка „Испански език и предприемачество“. Техен ментор и ръководител в последните три години е доц. д-р Виляна Русева – преподавател в Бургаски свободен университет и ПГРЕ „Георги С. Раковски“.

Отборът спечели наградата на „Уникредит Булбанк“ в категория „Изгряващи звезди“ за „Най-добра компания в сферата на устойчивостта и кръговата икономика“. PolyCycleHomes създадоха бизнес проект за създаването на изолационни панели от нерециклируема пластмаса.

„Изгряващи звезди“ събра най-добрите ученически екипи, участвали през тази учебна година в програмата „Учебна компания“, призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество”.

По време на него, ученици на възраст 14-18 г. от цялата страна, участваха в търговско изложение, на което представиха своите бизнес идеи, под формата на готов продукт или услуга и презентираха на сцена пред жури.

Целта на състезанията по програма „Учебна компания“ бе учениците да демонстрират наученото и да се отличат постиженията на най-добрите, както и да се даде видимост на мрежата от училища на Джуниър Ачийвмънт на национално и на международно ниво.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest