Региона

Отборът на Габрово е първи в Националния турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания, провел се край Плевен

Представителите на Спортен клуб „Бялата лястовица“ – гр. Габрово, са носители на първата награда в отборното класиране на провелия се край Плевен Национален турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания.

Тимът спечели голямата награда с улов от 12 кг и най-голяма уловена риба – шаран с тегло 4,8 кг. На второ място са домакините от Спортен клуб за хора със зрителни увреждания /СКХЗУ/ – гр. Плевен с 3,7 кг уловена риба. Трети са представителите на Спортен клуб за инвалиди „Витоша“ – гр. София, с улов от 2,4 кг. Класиралите се в челната тройка получиха наградите си от началника на отдел „Спорт“ в Община Плевен Ваня Първанова.

Общо 18 състезатели от шест клуба в страната – Плевен, София, Русе, Габрово, Стара Загора и Шумен, се включиха в Националния турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания, провел се на 5 юни 2024 г. на язовир „Оазис“ край плевенското село Ясен. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г., организатор е Спортен клуб за хора със зрителни увреждания – Плевен, с председател инж. Павлин Ангелов.

На финала на турнира уловената по време на състезанието риба бе върната обратно във водоема.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest