Отбелязват 100-годишнината на волейбола в Перник

100-годишнината на волейбола в Перник ще бъде отбелязана с богата програма от спортни събития и изненади за всички, които обичат този спорт.

Това стана ясно на срещата, на която присъстваха зам.кметът Стефан Кръстев, секретарят та Община Перник и председател на организационния комитет на честването Мартин Жлябинков, президентът на ВК „Миньор“ Петър Първанов, дъщерята на големия пернишки спортист Борис Гюденов – Ваня Гюдерова, Десислава Стойова – експерт „Спорт“ в общинската администрация, проф. Димитър Михайлов и техническият директор на клуба Асен Асенов.
„Волейболът е спорт с големи традиции в нашия град. И юбилеят му ще бъде отбелязан подобаващо. Благодарение на доброто ни взаимодействие с клубното ръководство ще се организират много прояви, които за пореден път ще покажат, че Перник е бил и ще бъде люлка на големи спортисти“, каза Стефан Кръстев.
„Волейболът в Перник е жив и има бъдеще. Показват го резултатите на всички възрастови групи, които участват в първенството на страната. Във всички възрастови групи стигнахме до финалната фаза. Не можахме да изпълним най-голямото си желание – за 100 годишния юбилей да влезем в суперлигата“, добави Асен Асенов.
Програмата за честването на годишнината ще започне на 16 май от 14.00 часа пред Двореца на културата със спортен празник „Да играем волейбол с децата и треньорите на ВК „Миньор“, в който всеки желаещ ще може да се включи. Децата ще могат да се запознаят с основните правила на тази игра, а защо не и някои от тях да изберат волейбола за свой любим спорт. Програмата ще продължи през цялата година и ще бъде обявявана своевременно.
На срещата стана ясно още, че в Перник ще се постави паметна плоча на мястото където за първи път се е играл волейбол през 1922 г. – в СУРИЧЕ „д-р Петър Берон“. А улица в Перник ще бъде именувана на името на Борис Гюдеров, по повод 95 годишнината от рождението му.

Pin It on Pinterest