От утре влизат допълнителни противоепидемични мерки за общините Ловеч и Троян

От 24 октомври 2020 г. РЗИ Ловеч въвежда допълнителни противоепидемични мерки за общините Ловеч и Троян.

Мерките са във връзка с трайно очертана тенденция за повишена заболеваемост от COVID-19 на територията на област Ловеч, достигнати 14-дневни стойности от над 95,5 на 100 хил. за областта и преобладаващо разпространение на инфекцията в общините Ловеч и Троян.

След обсъждане на заседание на Областен кризисен щаб и след съгласуване с доц. д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, е издадена заповед №РД-01-179/23.10.2020г. за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки на територията на двете общини,

считано от 24 октомври до 8 ноември включително. При задържане на високи стойности на заболеваемост, срокът на действие на заповедта ще бъде удължен.

В заповедта подробно са разписани ограниченията при събиране на много хора, къде и кога маските са задължителни, въвежда се учестена дезинфекция, физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места от 1,5 м. между сергии. Пррисъстващите в събирания на закрито се ограничават до 30 лица (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и т.н.). Спортните мероприятия и състезания стават с публика до 30 % от капацитета на площта при дистанция от 1,5 м. между зрителите на открито и без публика на закрито.

Самата заповед може да се види в прикачен файл, на сайта на РЗИ Ловеч или ТУК

https://www.lovech.bg/bg/novini/ot-24-oktomvri-vlizat-dopalnitelni-protivoepidemichni-merki-za-obshtinite-lovech-i-troyan

Pin It on Pinterest