От началото на пандемията COVID-19 е влязъл в 5 детски заведения и 5 училища в Русе

От началото на пандемията в пет детски заведения и пет училища от региона са установени общо 32 случая на COVID-19.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция в Русе.

Към днешна дата всички заразени с коронавирусна инфекция от детските заведения са оздравели, като единствено активен е случаят при 58-годишната детегледачка от Детска ясла №15, чиято положителна проба беше съобщена на 25-ти миналия месец.

Припомняме, че с коронавирус бяха заразени 6 деца и 9 души от персонала на детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, 1 учителка от детска градина „Русалка 2“, 60-годишна помощник-възпитателка в 1-ва група на детска градина „Червената шапчица“, филиал „Светилник“, както и една учителка и четири деца от „Звездица 2“. Всички те са оздравели.

Що се касае до училищата, то хора с положителни PCR тестове имаме в четири русенски училища. Става дума за една учителка от МГ „Баба Тонка“, двама ученици от 11 клас и една учителка, преподавала във втори и трети клас в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, две учителки от първите класове на СУ „Васил Левски“ и 13-годишен седмокласник от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Pin It on Pinterest