От 17 часа днес не пускат без декларации през КПП

От 17 часа днес гражданите няма да бъдат пропускани без декларации от контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на Пловдив и останалите областни градове.

КПП-тата бяха изградени в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки от 21 март 2020 г. През тях се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Декларацията, която се представя пред контролните органи на КПП, се попълва от физическите лица и се заверява от работодателя. Декларацията може да бъде свалена от страницата на Община Пловдив.

През последните два дни Общинският кризисен щаб е информирал над 1500 фирми, които работят на територията на града и региона, за да могат да изготвят в срок необходимите декларации на своите работници и служители.

Кметът Здравко Димитров отново призова пловдивчани да не предприемат пътувания, за които нямат наложителна причина, а също така да проявяват търпение и разбиране,  докато изчакват реда си на КПП-тата, защото предприетите мерки са в името на сигурността на всички.

Декларацията може да изтеглите от тук.

Pin It on Pinterest