Региона

Осветиха новия дом на кметството в ловешкото село Чавдарци

С водосвет, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил, в ловешкото село Чавдарци, бяха осветени новите помещения на кметството. Гост на тържеството на 17 септември 2023 г. беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която подари саксия с живи цветя на кметския наместник Красимира Бинакова. От своя страна тя благодари на Общината в лицето на кмета Маринова, че кметството вече има собствен дом. Досега то се епомещаваше под наем в сградата на кооперацията. 

Кметът Корнелия Маринова каза колко е важно жителите на селото да получават административно обслужват в приветлива обстановка. Такава обстановка сега има всградата на „НЧ Просвета-1927 г.“ Това е и най-подходящото място, тъй като читалището е център на духовността в селото, подчерта кметът.

Радостно е, че тук има добри хора, като младежа Марин Трифонов, който желае да дари средства за изграждане на православен храм в Чавдарци. Селото досега няма черква.А всеки път трябва да води до храма, каза митрополит Гавриил. 

Той поздрави хората с днешния празник, на който православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. Подарена бе и икона на Богородица – да бди над всички и да ги закриля. От читалището пък подариха на Красимира Бинакова портрет на Левски.

В концерта участваха танцовият състав „Балкански огън“и певицата Латинка Петрова от НЧ „Бяла Анаста – 2016“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest