Още по-добри условия са създадени в Детската млечна кухня във Видин

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети базата на ул. „Дунавска“ №18, където се приготвя храна за най-малките видински граждани на възраст от 6 месеца до 3 години.

Това е и един от пунктовете, където заявилите ползването на услугата могат да получат вкусна, качествена и здравословна храна за своите деца. Директорът на детското заведение Нина Емилова показа на заместник-кмета извършените подобрения. Те включват подмяна на ВиК системата, монтиране на нови мивки, освежаване на помещения. Освен това на входа на централния пункт, както и на другите два пункта за раздаване на храна – в ж.к. „Георги Бенковски“ и на ул. „Широка“ (зад Къщата с куклите), са поставени нови табели.

Интересът към услугите на Детската млечна кухня се увеличава, посочи Емилова. Тя благодари на общинското ръководство за оказваната подкрепа. „Осигуряваме за малчуганите храна, отговаряща на изискванията на наредба №2 и на рецептурника, който влезе в сила през 2013 година. Това е важно, защото по този начин децата си набавят не само енергия, но и достатъчно минерали и витамини“, подчерта директорът. И допълни, че при необходимост се приготвя храна, подходяща за специфичните диетични изисквания на децата. Нина Емилова разказа, че в периода, когато детските градини не работеха заради епидемичната ситуация, интересът към услугите на млечната кухня дори се е увеличил. Родители, дошли във Видин за лятото от други градове в страната, също вземали храна и споделили, че са доволни от качеството и достъпната цена – 1 лев е таксата за три ястия.

Заместник-кметът Борислава Борисова заяви, че един от приоритетите на Общината е грижата за децата на Видин. Тя припомни, че от началото на годината по предложение на кмета д-р Цветан Ценков и с решение на Общинския съвет Детската млечна кухня бе обединена в нова структура с Детска ясла „Слънчев кът“. След създаването й положителните резултати не закъсняват. „В детската ясла се подобрява постоянно средата, в която се възпитават и отглеждат децата. Млечната кухня подпомага майките и бабите, като приготвя ежедневно качествена и здравословна храна. Убедена съм, че нашите съграждани вече се възползват от още по-добрите услуги, които предлагат детската ясла и детската млечна кухня“, каза Борисова. От свое име и от името на цялото общинско ръководство тя благодари на Нина Емилова и на целия екип за полагания труд, за усилията и добрите грижи за видинските деца, с което отговарят на високите очаквания на родителите.

Pin It on Pinterest