Региона

Още едно кученце от Приюта в село Каменар беше осиновено по време на днешната кампания „Подай ръка – спаси лапа“

Кметът Благомир Коцев се включи в инициатива със своя домашен любимец, също спасен от улицата

Още едно кученце от Приюта за безстопанствени животни в село Каменар днес намери своя стопанин по време на кампанията „Подай ръка – спаси лапа“. На полянката под Пантеона в Морската градина днес се събраха десетки посетители, доброволчески и неправителствени организации, деца, любителите на животните и граждани, за да подкрепят инициативата на Ротаракт клуб – Варна, съорганизирана от Община Варна. 

Кампанията „Подай ръка – спаси лапа“ се проведе за трети път, като тази година премина под мотото „Осинови порода „любов“. Цел на кампанията е да насърчава осиновяването на животни от Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, да се популяризира адекватната грижа за кучетата, както и да промени в положителна насока отношението на хората към осиновяване на бездомни животни. На събитието специални гости бяха и част от кучетата от Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар, които  очакват своите бъдещи стопани. Присъстваха и семейства, които вече са осиновили куче от приют, които споделиха своя опит и разказаха за живота си с домашните любимци. Ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн бяха изработили специално за случая аксесоари за отдих на животните. 

Кметът Благомир Коцев се включи в инициативата със своя домашен любимец, който също е спасен от улицата. По време на събитието за посетителите имаше организирани кратки беседи за кастрация на кучета, осиновяване и справяне със страха от четириногите. Треньорът Тодор Ангелов от Dream Dogs Bulgaria направи благотворителна групова тренировка. Боряна Димитрова от „Ние с кучето“  изнесе беседа „Феноменът непослушното куче“ и „Как да се запознаем с куче?“. През целия ден, до късния следобед имаше атрактивни демонстрации с кучетата и техните стопани, игри и интеракции с животни. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest