Основно училище „Иван Вазов“ чества своя патронен празник

С концерт под надслов „С Вазов в сърцето!“ бе отбелязана 59-годишнината от създаването на видинското училище. Сред гостите, които уважиха събитието, бяха заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова, Цветомира Илиева и Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков, секретарят на Общината Валери Димитров, представители на институции, родители, граждани.

Борислава Борисова връчи на директорката на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова поздравителен адрес от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. Заместник-кметът приветства инициативата на училищното ръководство, учителския колектив и учениците да отбележат по такъв подобаващ начин патронния празник. „Искам да изразя задоволството на цялото общинско ръководство, че благодарение на неуморния труд и професионализъм на целия екип, ОУ „Иван Вазов“ се нарежда сред първите в образователната система в град Видин“, сподели Борисова. И пожела на учениците с гордост да носят името на патрона на своето училище и с делата си да прославят него и родния си град.

Директорката на учебното заведение изказа признателност от свое име и от името на училищния колектив към Община Видин и  Общинския съвет за доброто партньорство, за грижите, които полагат за училището. „Благодаря за проекта, който Общината направи за изграждане на ново крило към училището. Надявам се на следващия патронен празник да имаме три нови класни стаи. Надявам се и занапред добрата ни съвместна работа да продължи, в името на децата на Видин“, каза Пролетка Цветкова.

    По време на тържеството бяха наградени учениците, заели призови места в организирания по случай патронния празник вътрешноучилищен конкурс „С Вазов в сърцето!“. На сцената в двора на учебното заведение негови възпитаници демонстрираха своите умения и таланти, като рецитираха стихове на Вазов, представиха драматизации на сцени от произведения на Патриарха на българската литература, пяха, танцуваха.

Pin It on Pinterest