Региона

Осмото Иновативно младежко експо отново събра най-добрите разработки под покрива на Русенския университет

И тази година изложението бележи връх в усилията на студенти и преподаватели, отдали времето и енергията си за развитието на науката и иновациите през последната академична година.

Щастлив съм, че традицията продължава и днес, и съм убеден, че с всяко изминало издание примерът, който участниците дават на своите колеги, ще бъде все по-вдъхновяващ и заразителен.“

С тези думи се обърна към ректора на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Пламен Кангалов заместник-кметът Димитър Недев по време на тържественото откриване на VIII Иновативно младежко експо, което е част от XXVI Пролетни празници на науката на Русенския университет.

Близо 200 участници, сред които ученици от няколко русенски училища, студенти на русенската алма матер и възпитаници на лицея в град Остров, Румъния, представиха своите иновативни продукти. Разработки от сферата на IT технологиите, социалните и здравни дейности, растениевъдството, роботиката и много други бяха представени в над 30-те щанда на изложението.

Събитието бе открито от заместник-ректора по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова и бе уважено от областния управител на Русе Драгомир Драганов, експерта към дирекция „Висше образование“ към Министерството на образованието и науката Лидия Даскалова и представителя на Русенската света митрополия отец Марин.

Иновативното младежко експо се организира за поредна година от академичното ръководство на Русенския университет и Студентския съвет под егидата на министъра на образованието и науката и с участието на Националното представителство на студентските съвети в България.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest