Осем нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани осем положителни случая на коронавирусна инфекция, двама починали и единадесет излекувани.

Положителни са – жена на 46 г. от община Димитровград,  жена на 67 г., жена на 63 г. и мъж на 60 г. от община Хасково, и жена на 50 г. от община Свиленград, настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Както и мъж на 45 г. и жена на 43 г. от община Хасково на амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си.

Излекувани са: 5 лица, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

Регистрирани са два нови смъртни случая на лица, при които е бил доказан новият коронавирус.  Мъж на 79 г. от община Хасково, който е бил потвърден с положителен резултат за COVID 19 на 20 август в Инфекциозно отделение и на 1 септември изписан от МБАЛ-Хасково за домашно лечение. Мъжът е бил с придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване и е починал на 7 септември.

Вторият случай е на мъж на 88 г. от община Хасково, приет в Инфекциозно отделение на 27 август и на 28 август потвърден с положителен резултат за COVID 19. Починал е на 8 септември в Инфекциозно отделение.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, за домашно лечение 46, починали 16 и 130 са излекувани. 

Pin It on Pinterest