Осем нови случая на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус.

Става дума за пет жени и трима мъже на възраст между 26 и 74 години. Единствено 44-годишна жена от Русе е хоспитализирана в отделението по инфекциозни болести в Университетска болница „Канев“. Тя е в стабилно състояние, без тежко изразена симптоматика.

Останалите седем души са без сериозни оплаквания, в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. От оставените на домашна изолация пет души са от Русе, а по един има от селата Николово и Лом Черковна.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 450 души, като активните случаи са 64. От тях 21 са на болнично лечение, а 43 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 25, а жените са 39, което в проценти е съответно 39% и 61%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 261 са жените, а мъжете са 189, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 363.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Pin It on Pinterest