Осем нови случаи на COVID-19 в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последните три дни има регистрирани 8 лица с  положителни проби за COVID-19 в област Видин – 6 жени и 2 мъже. При едно лице заразата е установена с бърз антигенен  тест, а 7 души са диагностицирани след PSR изследване. Разпределението им по общини е както следва: Видин – 7; Ружинци – 1.

    Още 6 лица, положителни за коронавирус, са оздравели. Трима пациенти са лекувани и изписани от видинската болница, по един от МБАЛ – Белоградчик и столична болница, а едно лице е било на домашна терапия. 

    Две лица, положителни за коронавирус, са загубили битката със заразата. Починалите пациенти са били хоспитализирани в  МБАЛ “Св. Петка“ – Видин и столично здравно заведение. Областна администрация Видин изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

 Към 10.00 ч. на 01.03.2021г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 1732, като 1535 от тях вече са излекувани. 154 лица, положителни за COVID-19, са починали. Активните случаи в областта са 43, от които 11 хоспитализирани.

Pin It on Pinterest