Региона

Определиха носителите на наградите за 24 май в Ямбол

Ясни са вече имената на носителите на тазгодишните награди на Община Ямбол по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Те бяха определени от специализираните комисии, съгласно Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Пет са наградите на името на Ради Иванов Колесов, които се връчват за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на просветата. Техните носители са Галина Митраджиева – старши учител в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Георги Георгиев – старши учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, Теодора Добрева – старши учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Дафинка Попова – старши учител в Профилирана гимназия „Васил Левски“. С наградата за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов ще бъде удостоен и педагогическият колектив на Профилирана гимназия „Васил Левски“.

Две са наградите на името на Жорж Папазов за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на културата. С този приз тази година са удостоени актьорът Кольо Пехливанов и създателят и ръководител на театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова.

С Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са удостоени актьорът в Драматичен театър „Невена Коканова“ Вълчо Янев, актрисата в Държавен куклен театър „Георги Митев“ Жулиета Николаева, Дружеството на ямболските писатели,  директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ инж. Тодор Тодоров, както и Диана Димитрова – старши учител в ЕГ „Васил Карагьозов“, Светла Ганева – старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Йорданка Тошкова – старши учител в ОУ „П. Р. Славейков“ и Милена Колева – старши учител в ОУ „Николай Петрини“.

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се проведе на 22 май от 17:30 часа в Културно-информационен център „Безистен“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest