Региона

Опасното дърво в КК „Ален мак“, за което сигнализира граждани, вече е премахнато

След среща с граждани от района през уикенда, кметът Благомир Коцев разпореди премахване на дървото и ремонт на стеснения тротоар  

Опасното дърво на ул. „Петър Попов“ в КК „Ален мак“ днес беше премахнато. За него граждани сигнализираха на среща с кмета Благомир Коцев през уикенда. Веднага беше извършен оглед от озеленители. Те са констатирали, че дървото – от вида Бряст, е напълно сухо, наклонено и опасно. То е в недобро фитосанитарно състояние, с напукана и обелена кора по ствола. Кметът разпореди за 24 часа да бъде премахнато, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима.

От днес са запълнени и обезопасени дълбоките изкопи, оставени по тротоарите за стълбовете за улично осветление на същата улица. Те ще бъдат окончателно завършени след приключване на ВиК дейностите в района. Предстои неработещото осветление на прилежаща близка улица (при Турския ресторант) поетапно да се приведе в съответствие с нормите.

По отношение на дупките в настилката зад автобусната спирка на ВСУ, предстои строителите да я възстановят. Поставянето на допълнителен контейнер за отпадъци ще стане след издаването на обекта, когато еколозите определят съответните габарити и място на кофите за смет. Там ще се добави и контейнер за зелен отпадък, веднага след като доставката на съдовете за Община Варна бъде осъществена.

По отношение на другите два проблема, с които гражданите запознаха кмета в неделя – възстановяване на асфалта на ъгъла зад хотел „Детелина“ и поставяне на настилка в пряка уличка, водеща към чешмата, дейностите ще бъдат осъществени до края на следващата седмица. Що се отнася до необезопасените кабели на десния тротоар на улица „Петър Попов“, Общината е издала предписание на собственика на обекта, който е поискал от ЕРП – Север временно захранване, в 7-дневен срок да предприеме необходимите действия.

Кметът изказа благодарност на гражданите за снимките от премахването на дървото и ремонтите от вчера и днес в района, както и за осъществявания от тях активен граждански контрол.

Припомняме, че през летните месеци Коцев  ще се среща на терен с жители на различни квартали във връзка с качеството на дейностите по подобряването на градската среда.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest