Региона

Олимпиада “Активни днес” се завръща с второ издание в гр. София, в подкрепа на активния начин на живот и грижата за здравето

Сдружение Български щит, обявява второто издание на доброволческа Олимпиада „Активни днес“, която ще се проведе на 21 – 22 април, в зала RX Infinity box, гр. София.

Първото издание на събитието постигна голям успех и второто цели да го надгради като привлече още повече отбори и участници в игрите. Ключовата обща цел на формата продължава да бъде популяризира доброволчеството като ценност на обществото и да мотивира младежите да спортуват активно.

Участниците отново ще бъдат разделени в двата дни както следва:

  • 21 април – отбори от свободно записали се участници в екип или индивидуално;
  • 22 април – ученически отбори със записване от училища;

Те отново ще преминат 5 дисциплини с 2 многокомопонентни трасета, на които 20 отбора ще премерят уменията си по издръжливост, ловкост, баланс, бързина, точност, сила и познания по география. Само един от тях ще спечели първото място.

Менторите на свободно записалите се отбори –Вайс Сайфи, Мария Оряшкова, Благомир Мастагарков, Стратимир Георгиев и Георги Петков-Гого са популярни спортисти с опит в подобни дисциплини. Те ще се грижат за доброто представяне на отборите, като им дават безценни съвети и тактики за всяко от предизвикателствата.

Голямата награда за победителя отново ще бъде възможността да номинира кауза, която сдружението ще приеме като свой проект и ще осъществи, насърчавайки чувството за обществена ангажираност и социална отговорност.

Нека се обединим в духа на спортсменството, знанието и споделения опит на Олимпиадата „Активни днес“.

Къде и кога: гр. София, 21- 22 април 2024 г.

Запиши се за участие тук: https://bitly.ws/3hjHR

Повече за събитието тук: https://bitly.ws/3hjHL

Кадри от Олимпиада „Активни днес“ – гр. Пловдив тук: https://bitly.ws/3hjJV

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest