Ограничения на движението в Габрово във връзка с Колоездачната обиколка на България

Във връзка с 68-та Международна колоездачна обиколка на България на 3 и 5 юли се въвежда временно ограничение на движението.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила.

На 3 юли в 12:15 часа се спира движението по трасето, преминаващо през с. Бериево – с. Градница и с. Душево -разклон за гр. Габрово по път I-404.

В 12:30 часа се спира движението в участъка: разклон за с. Яворец – с. Драгановци, с. Янковци – гр.Габрово, като движението ще бъде спряно по бул. „Стефан Караджа“, ул. „Брянска“, ул. „Скобелевска“, бул.“Априлов“, бул. „Хемус“, бул.“Столетов“, през кв. „Любово“ – път Е-85 посока връх „Шипка“.

На 5 юли в 14:00 часа ще бъде затворен проходът Шипка, като колоната ще премине около 15:30 часа през вр. Шипка – новият обходен път на гр.Габрово – село Поповци – бул.“Стефан Караджа“ – ул.“Скобелевска“ – финалът ще е на пл.“Възраждане“.

Пътят ще бъде освободен за движение след преминаване края на колоната.

На 5.07.2021 г. във връзка с провеждането на състезание Купа „Габрово“, от 10.30 до 14.30 часа ще бъде преустановено движението по следния маршрут: пл. „Възраждане“ – ул. „Лазар Донков“ – ул. „Драва“, ул. „Добри Карталов“ – ул. „Ванче Михайлов“ – ул. „Съзаклятие“ – пл. „Възраждане“. За времето на проявата линиите на градския транспорт ще се движат по ул. „Юрий Венелин“.

На 5 юли паркингите зад Община Габрово и зад Съдебна палата – Габрово няма да са достъпни за гражданите. На същата дата, във връзка с провеждането на 68-ата колоездачна обиколка на България, се въвежда ограничение в зоните за почасово платено паркиране и такси на паркиралите автомобили в зоните няма да се събират.

Pin It on Pinterest