ОДМВР-Кюстендил предприема мерки за опазване на селскостопанската продукция в областта

Полицейската операция е с цел опазване на селскостопанската продукция,  недопускане на нарушения на обществения ред и посегателства по време на прибирането на черешовата реколта. 

Полицейските действия в Кюстендилска област започват днес. С провеждането на операцията ще бъдат ангажирани около 100 служители на МВР. Включени са и служители на РДГП – Кюстендил, и на дирекция ГДЖСОБТ, съобщи комисар Васил Паргов – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР – Кюстендил. Ще бъдат изградени два контролно-пропускателни пункта в района на черешовите масиви,  ще се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на колегите  ще предотврати посегателства,  ще пресече опити за извършване и на други  престъпления, поясни Паргов.
И тази година маршрутите на екипите ще се съгласуват с местната власт, като  поетапно ще бъде засилена охраната в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване, както и местата за наемане на работна ръка. Ще се следи за спазването на вече установеното правило след 20 часа работата в масивите да е преустановена, за наемането и извозването на работниците .

Охранителната дейност ще се осъществи на територията на 34 общини, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол.

Pin It on Pinterest