Обвиняем за ПТП с двама загинали е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.О. (на 49 години) за извършено от него, в условията на независимо съпричинителство, престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 27.07.2018 г. обвиняемият С.О. управлявал служебен товарен автомобил м. „Дачия“. С него пътувал колегата му П. С. Около 15 ч. те се движели по ул. „Илинден“ към изхода на гр. Враца, в посока за гр. Монтана. Преустроявайки се за извършване на маневра „ляв завой“, С.О. спрял, за да огледа за насрещни автомобили и пропуснал два от тях. След това потеглил, навлизайки в насрещното платно, без да се увери за наличие на други МПС. По същото време срещу него, със скорост около 133 км/ч, се движел мотоциклет м. „Кавазаки“. Въпросното превозно средство, без регистрационна табела, било управлявано от неправоспособен водач Д.Д. (на 21 години) без включени светлини. Преди разклона за кв. „Бистрец“ той предприел маневра „изпреварване“ по отношение на друг участник в движението – лек автомобил „Форд“.

В следващия момент последвал удар между товарния автомобил м. „Дачия“ и мотоциклета. Свидетел на пътния инцидент незабавно подал сигнал на телефон 112.

На място пристигнали екипи на МВР и Спешна помощ, които констатирали смъртта на пътуващия с обвиняемия П.С. и водача на мотоциклета Д.Д. От изготвените на досъдебното производство съдебномедицински експертизи се вижда, че причините за фаталния край и за двамата са тежки травми, довели до състояние несъвместимо с живота.

         Делото ще продължи в съда

Pin It on Pinterest