Региона

Общоградско боядисване на великденски яйца се провежда днес в Сливен

Дъждовното време днес не спря малки и големи жители на Сливен де се включат  в общоградското боядисване на великденски яйца.

За поредна година то се организира от Община Сливен и традиционно се проведе пред сградата на местната администрация. Събитието е част от програмата на Общината за отбелязване на Възкресение Христово.

В него се включиха кметът Стефан Радев, представители на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национален музей на текстилната индустрия, Технически университет – Колеж-Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“, ЦПЛР-Детски комплекс и Младежки дом-Сливен. Всеки от посетителите на проявата имаше възможност да се включи в демонстрация на  различни техники за боядисване и декорация на великденски яйца.

„Боядисването на яйца е дългогодишна традиция във всяко семейство. Радвам се, че имам възможност заедно с нашите съграждани, да споделим тези приятни моменти“, сподели сливенският градоначалник. Той използва случая да поздрави жителите на община Сливен с предстоящите Великденски празници.  

Материалите и яйцата и тази година са осигурени от Община Сливен.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest