Общо 22 безстопанствени кучета са кастрирани за два дни в Асеновград

В рамките на два дни на територията на Асеновград се проведе кастрация на безстопанствени кучета, извършена от мобилен екип.

Методът, по който работеха ветеринарните лекари, се нарича „хвани – неутрализирай – върни“. За споменатия период бяха кастрирани 22 безстопанствени кучета. Уловът и обработката на четириногите се извърши от екип на „Ветеринарни практики ЗД“. Както изисква законът, кучетата бяха кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени. Всички животни са върнати от мястото на тяхното залавяне, като са оставени в добро здравословно състояние след проведените манипулации.

Това беше първата по-мащабна акция по кастрация на безстопанствени кучета, провеждана до момента на територията на Асеновград. Общината ще продължи да работи и занапред с екипа на мобилната кастрационна, както и с ОП „Зооветеринарен комплекс“, с цел блокиране на раждаемостта на некастрирани безстопанствени животни, както и с мисъл за постигане на здравословна среда за живот на всички граждани на територията на общината.

Pin It on Pinterest