Общо 1318 ваксини са поставени този уикенд в „зелените коридори“, организирани от Столична община

Общо 1318 ваксини срещу COVID – 19 са поставени тази събота и неделя в „зелените коридори“, които организира Столичната община заедно със Столичната РЗИ.

През неделния ден 654 души си поставиха имунизация, а в събота – 664. Общо от началото на кампанията през уйкендите са поставени 13 276 ваксини.

Ваксинацията се реализира от екипи на общинските здравни заведения и дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Желаещите имаха възможност да избират между всички одобрени ваксини в ЕС, а пунктове бяха разкрити в пет мола – в The Mall на бул. „Цариградско шосе“, „България Мол“ на бул. „България“, Мол „Парадайс“, „Сердика център“ и „Ринг Мол“ от 13:00 до 18:00 ч.

От 09:00 до 16:00 ч имунизация срещу коронавирус се поставяше и в Културния дом в кв. „Дружба“.

В работни дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени около 13 000 ваксини, а повече информация може да се намери на http://www.sofia.bg/en/covid-19

Продължава инициативата за ваксиниране на служители на фирми и предприятия. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Инициативата за поставяне на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на броя ваксинирани на територията на Столична община по идея на кмета София Йорданка Фандъкова и Столичната РЗИ.

Pin It on Pinterest