Общински младежки съвет – Асеновград продава цветя с благотворителна цел

След успешно проведения благотворителен базар на традиционни мартеници и дарения, събраната сума в помощ на Мария Панева, нуждаеща се от средства за лечение, е в размер на 2800 лева.

Това съобщават от Общински младежки съвет – Асеновград. От днес младежите отново поемат акция в помощ на жената. По инициатива на самата Мария този път се продават цветя по подов предстоящия Международен ден на жената – 8-ми март.

Днес (07.03.21 г.) и утре (08.03.21 г.) между 10:00 ч. и 18:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов“ до тунелчето на РУ – Асеновград Общинският младежки съвет продава цветя 20 броя подаръчни ваучери за процедура от козметично студио. Всеки може да направи подарък за почистване на лице, например, и така да стане съпричастен към благотворителната инициатива в помощ на жената. Ваучерът е на стойност 30 лева, като 50% от сумата ще бъде дарена за лечението на Мария. Припомняме, че тя има нужда от 17 вливки, които трябва да се извършват през 20 дни в Истанбул, Турция. Необходимите средства само за една от тях са в размер на 6000 лева.

Мария Панева е на 47 г. от гр. Садово. Работи като секретар в Читалище „Христо Смирненски – 1925 г.“ в същия град. Има две деца и едно внуче. През 2018 г. й откриват рак на матката и претърпява операция, а след нея – лъчетерапия. Лекарите й казват, че всичко е наред, но след време тя получава страшни болки в ръката и след изследванията, проведени в Турция, се оказало, че има друг вид тумор, различен от този, диагностициран в България. Сега диагнозата й е рак на костите и меката тъкан на ръката. Тя е преминала през химио- и лъчетерапия, а след това й е направена и операция на ръката. Налага се да продължи лечението си с имунотерапия.

Дарителска сметка-ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева

Pin It on Pinterest