Региона

Община Видин получи грамота от Областната дирекция на МВР за успешна съвместна работа

По случай професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи, който се отбелязва на 5 юли, днес в ОДМВР – Видин бе проведено тържествено събрание.

Сред официалните гости на събитието бяха и кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, областният управител на Видин Ани Арутюнян, председателят на Окръжен съд Илия Илиев, административният ръководител на Районна прокуратура – Видин Илияна Целова, директорът на ТД „Национална сигурност“ – Видин Драгомир Дончев. В тържеството се включи и делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж (Румъния).

Директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин отправи поздрав към служителите от структурните звена на вътрешното министерство в област Видин. „Приемете моята благодарност за професионализма и куража при изпълнение на дълга ни към обществото, за усилията Ви видинска област да бъде спокойно място с добър обществен ред и сигурност за жителите и гостите на целия регион“ – каза Коцин.

С приветствие се обърна и комисар Стилиян Пешев – директор на РДПБЗН – Видин: „За мен е чест да засвидетелствам своето уважение и признание за безспорния професионализъм и всеотдайност, с които изпълнявате служебните си задължения.“

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда – „Почетен знак на МВР – І степен“. Отличието е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните  задължения. За постигнати високи резултати в служебната дейност с „Почетен знак на МВР – ІII степен“ вътрешният министър е наградил главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Видин.

По време на церемонията бяха наградени 66 служители от Областна дирекция на МВР – Видин и 15 служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин за постигнати високи професионални резултати.

По време на тържественото събрание бяха връчени грамоти на местни и държавни институции в знак на благодарност за ползотворно сътрудничество и успешна съвместна работа. Община Видин също получи отличие, което бе прието от кметът д-р Ценков. Той приветства на свой ред служителите от Областната дирекция и връчи поздравителен адрес на старши комисар Петър Коцин. „Вие сте избрали със сърцето полицейската професия и сте я  приели като призвание за цял живот. Високият борчески дух и самоотверженост, честността и смелостта са качествата, които Ви помагат да бъдете професионалисти в работата си. Уверен съм, че и занапред ще продължавате да отстоявате принципите на нелеката Ви професия, за осигуряване сигурността на гражданите и повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията. Вие заслужавате нашата огромна признателност и уважение! “, пише в адреса.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest