Община Видин кандидатства за изграждане на мащабно съоръжение за забавление на деца, в което ще инвестират от „Уолтопия“

Българската компания излезе в края на месец януари с предложение за инвестиция от над 2 милиона лева в съоръжения за активно забавление в две български общини.

Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Местната институция подготви необходимите документи и вече изпрати проектното предложение. Избраният терен за разполагане на атракцията се намира до Паметника на свободата в град Видин, където в момента има градински фитнес уреди. Площта е от 1774 кв. м. Тази част от Крайдунавския парк е любимо място за разходка, отдих и спорт на видинчани. Освен това в непосредствена близост са редица културно-исторически забележителности като крепостта „Баба Вида“, Епиграфския център, Синагогата, Митрополитския комплекс, Библиопощата и др. Ако Община Видин бъде одобрена от инвеститора и съоръжението за забавление стане факт, ще бъдат привлечени още повече посетители и туристи, което ще оживи красивия ни град.

„Уолтопия“ е изградила над 1800 съоръжения за aктивно забавление за хората в над 75 страни по света, като сега си поставя за цел да построи двата си най-вдъхновяващи нови продукта в България. Компанията ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно, поемайки ангажимент и за осигуряване на безопасното им опериране.

Дейностите на открито имат огромни предимства и Уолтопия“ смята да стимулира повече българи да прекарат качествено време с близките си в здравословни, предизвикателни и физически игри. И се надява тези обекти да направят хората по-здрави, по-щастливи и горди с родното си място.

Pin It on Pinterest