Община Видин изпълнява стриктно превантивните мерки за борба с коронавируса

Кметът д-р Цветан Ценков и общинското ръководство дадоха пресконференция след проведеното днес заседание на Общинския кризисен щаб, във връзка с актуалната ситуация и предприеманите мерки в условията на извънредното положение.

„В постоянна връзка сме с Националния и с Областния щаб, както и с всички отговорни институции. Правим всичко възможно да ограничим разпространението на коронавируса в нашата община, още повече че броят на завърналите се през последните два дни наши съграждани е много голям“ – каза д-р Ценков.

Той припомни мерките, които досега осъществява Общината като затваряне на общинските пазари; миене на улици; дезинфекция на детски площадки; сформиране на екипи от медицински специалисти за подпомагане служителите на РЗИ при провеждане на граничен здравен контрол на Дунав мост 2 и за измерване на температурата на пристигащите с автобуси и влакове от София и др. Кметът съобщи пред медиите, че с решение на кризисния щаб ще се направи дезинфекция, а също така прочистване, отпушване и заснемане на канализацията за отпадни води в кв. „Нов път“. Специални екипи от Общината започват обходи и ще следят за изпълнение на изискването гражданите да са на разстояние на 2 метра един от друг.

„Искам да благодаря на всичките си колеги от Община Видин, от общинските направления и предприятия за отговорното отношение и бързата реакция при осъществяването на превантивните мерки в борбата с коронавируса, на медицинските екипи и на доброволците, които се включиха в подкрепа на всички институции, за да преодолеем заедно предизвикателствата и трудните моменти в създалата се тревожна ситуация не само в България, но и в целия свят. Специални благодарности на областния управител, на службите на реда за създадената отлична организация и координация. Нека продължим да обединяваме усилията си, за да предотвратим надвисналата опасност“ – каза д-р Цветан Ценков. Видинският кмет апелира за пореден път към хората да ограничат контактите си до минимум, да си останат вкъщи, да бъдат загрижени за себе си и семействата си, за да се справим с коварния вирус и излезем по-силни от борбата с него.

Pin It on Pinterest