Региона

Община Варна отбеляза Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

Община Варна отбеляза Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител на специално събитие в Юнашкия салон, на което присъства заместник-кметът по здравеопазването Снежана Апостолова.

Организатор на инициативата е Регионалният център по трансфузионна хематология – град Варна. 

Редица личности, организации, студенти, медицински лица, директори на учебни заведения бяха отличени за приноса им в кръводаряването и за неуморната им работата да информират и възпитават българските семейства да бъдат безкористни кръводарители. Деца и младежи от НУИ „Добри Христов“, танцови формации и певчески групи поздравиха присъстващите с виртуозни изпълнения, традиционни български танци и съвременна музика.

От името на кмета Благомир Коцев, заместник-кметът Апостолова отправи специално приветствие по случай празника, на който благодарим на медици и кръводарители за безвъзмездното им участие към благородната кауза. В обращението кметът посочва: „Кръводаряването е висш акт на милосърдие и човешка солидарност към всеки, който страда и е в нужда“ и благодари на дарителите и медиците за това, че ежедневно спасяват нечий човешки живот.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest