Региона

Община Смолян ще почете 148 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

На 2 юни от 10.00 часа ще има Поклонение пред Паметника-костница на връх Средногорец.

Кметът Николай Мелемов и секретарят Момчил Николов ще поднесат венци пред паметника-костница на загиналите герои от 21-ви Пехотен Средногорски полк по време на Балканската война.

На пл. „Свобода” на Стария център в Смолян от 11,30 часа пред паметника на Ботев с Почетен караул,  тържествено ще се отбележи 2 юни. В програмата ще участват 101 Алпийски полк, Общинският Духов оркестър и др. Ще бъде прочетено слово за безсмъртния поет, публицист, журналист и революционер от Цеца Делева – преподавател по история в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян. Ще звучат и безсмъртните Ботеви стихове, изпълнени от Адриан Петров.

Да се преклоним пред подвига на всички четници, знайни и незнайни герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България, които винаги ще помним като неувяхващ пример за доблест и нравствена чистота.

Христо Ботев ни остави завети, които трябва да помним и да предаваме на бъдещите поколения.

Община Смолян отправя молба към представителите на институциите, гражданите и партийните структури, които ще поднасят венци да се запишат до 11,15 часа до паметника на Христо Ботев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest