Региона

Община Сливен е получи награда от Държавната агенция „Безопасност на движението“


  Община Сливен е носител на годишната награда на Държавната агенция по безопасност на движението за голяма община с активен принос към защита на уязвимите участници в движението – пешеходци, велосипедисти, деца и възрастни хора .

Церемонията по връчването се състоя в София на 29 юни – Ден на безопасност на движението по пътищата. Наградата получи заместник.-кметът Румен Иванов, който от името на кмета Стефан Радев благодари за признанието. Като председател на Общинската комисия по безопасност на движението той увери, че със своите колеги ще продължават да работят да повишаване на безопасността по пътищата и най-вече за сигурността на децата.

 „Политиката на общинското ръководство е насочена към повишаване на безопасността с изграждането на кръгови движения, на нови улици, поставянето на съоръжения и знаци, ограничаващи скоростта, осветяване на пешеходни пътеки. Благодаря на всички членове на комисията, на областната дирекция на полицията, с която работим много добре и на гражданите, които се допитват до нас“, каза Румен Иванов.

Наградата бе връчена от председателя на агенцията Малина Крумова. Тя поздрави Община Сливен за постигнатите резултати, които показват цялостна ангажираност и последователност в защитата на уязвимите участници в движението. Отличието отразява ангажимента и усилията, които ръководството и администрацията на Общината полагат, за да защитават живота и здравето на хората при взаимодействието им с пътнотранспортната система.  

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest