Община Шумен с награда от НСОРБ

Община Шумен бе отличена с една от годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България по време на официална церемония по случай отбелязването на Деня на българската община.

Събитието се проведе късно снощи в резиденция „Бояна“ в София. На церемонията присъства заместник-кметът по икономическо развитие Росица Антонова. Отличието – почетен плакет и грамота „Общински инвеститор“ бяха връчени от министъра на икономиката Лъчезар Борисов на Росица Антонова и на представителя на фирма „ВИАС“ ЕООД Стоян Тодоров.

Наградата „Общински инвеститор“ в категорията за голяма община е за инвестицията на „ВИАС“ ЕООД в изграждането на завод за алуминиеви профили и елоксация, който се намира на територията на Индустриалния парк в Шумен и за строителството на бизнес и СПА хотел в непосредствена близост до Арена Шумен. Общата стойност на двете инвестиции е 42 млн. лв.. Предвижда се в завода да работят над 200 души. За обслужването в хотела и допълнителните търговски обекти ще бъдат наети над 50 души.

Останалите награди на всички отличени в тазгодишната церемония бяха връчени от председателя на НС Цвета Караянчева, Емил Христов, зам.-председател на НС, Марияна Николова, вицепремиер, както и от министрите Красимир Вълчев, Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов.

Pin It on Pinterest