Региона

Община Шумен проведе извънреден брифинг с представители на медиите

На 13 юни в Община Шумен се проведе извънреден брифинг за представителите на медиите. 

Поводът беше създалата се обстановка след падналия проливен дъжд и градушка на територията на града. На срещата присъстваха зам.-кметът по „Икономическо развитие“ Николай Колев, зам.-кметът по „Строителство и екология“ арх. Николай Симеонов, Христо Христов- ст. експерт „Превенция и дейности по защита на населението“, Радослав Кърджиев- директор на  ОП „Чистота“, Сергей Стойков- директор на ОП „Паркове и обредна дейност“ и инж. Галин Ганчев- директор на ОП „Строителство и благоустройство“.

Брифингът бе открит от Николай Симеонов зам.-кмет по „Икономическо развитие“ в Община Шумен. Архитект Николай Симеонов представи актуална информация за цялостното състояние на пътната инфраструктура към 13 юни 2024г.,  проходимостта на улиците и предприетите мерки по обследване на щетите след пороя.

Ст. експерт Христо Христов информира за подадените сигнали за паднали клони и отбеляза, че няма данни за сериозни материални щети.

Директорът на ОП „Строителство и благоустройство“ инж. Галин Ганчев информира за състоянието на дъждопреносните шахти в Шумен и предстоящото им щателно почистване от натрупаните листа и наноси след дъжда. Той обясни, че шахтите се почистват два пъти годишно- през пролетта и есента. През тази година вече е извършено пролетното им почистване. Предстои отново да бъде извършен оглед.

Директорът на ОП „Паркове и обредна дейност“ Сергей Стойков обясни, че екипи на предприятието работят в кв. „Тракия“, кв.“Боян Българанов“ и в централната градска част. Предстои да се почисти и гробищният парк за 22 юни- Черешова задушница. Обходи се правят и на останалите улици, като своевременно се почиства листната маса и нападалите клони по тротоарите.

Директорът на ОП „Чистота“ Радослав Кърджиев информира, че екипите на предприятието са започнали работа  по почистването на улиците от 6.00 часа сутринта и дейностите по извозването на натрупаните наноси ще продължат през деня. Предоставен бе и снимков материал от акцията по почистването.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest